Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Cystokéla

Dobrý den, prosím, poraďte léčbu cystokély, neoperativní. Ženským lékařem mi byl letos nabídnut kostkový pesar, před 2 lety v Praze operace-síťka. děkuji za odpověď. V.Fraňková

Odpovědi na otázku

Poslechněte svého lékaře,ví co je pro vás nejlepší a bude vas léčit
poslechla bych lékaře. A co lázně?
váš lekár vie čo je pre vas dobre a čo nie..
lékař určil, co je pro vás vhodné, určitě by nedal nic, co by vám uškodilo
Poslechněte lékaře.
Váš lékař měl asi pravdu
Tímto názvem označujeme situaci, kdy močový měchýř klesne ze své normální polohy směrem k pochvě. Malé poruchy tohoto druhu jsou běžné, neovlivňují močení ani nevyžadují operativní řešení. Problémy ale mohou vzniknout zejména při výraznějším poklesu měchýře. Někdy dochází ke stresové inkontinenci - tedy k úniku moči, když se žena předklání, směje se nebo jinak namáhá břišní svaly. Rozsáhlejší cystokély mohou způsobovat také tlak na močovou trubici, což s sebou nese naopak problémy s vypraz-dňováním měchýře. V takových případech je někdy nutné, aby žena při močení vkládala prst do pochvy a zvedala tlakem měchýř, což usnadní vymočení. Další možnou komplikací je nemožnost úplného vyprázdnění měchýře. Pokud dojde k oslabení svalů v okolí krčku močového měchýře (tedy v místě, kde měchýř přechází v močovou trubici), může dojít k poklesu tohoto krčku proti pochvě. Tuto poruchu nazýváme cystouretrokéla. Ta může také způsobovat únik moči ve formě stresové inkontinence. Na tomto místě je ale třeba poznamenat, že příčiny úniku moči mohou být i jiné - například infekce močových cest nebo jiná porucha močového ústrojí.
poslechněte svého lékaře,ví co je pro vás nejlepší
Řešení cystokély se odvíjí od typu prolapsu. Pokud chcete neoperační postup, pak se nabízí pesar. Můžete zkusit s lékařem porovnat výhody a nevýhdy, které by obě metody ve vašem konkrétním případě přinášely.